Kunst, kunstgeschiedenis en kunstacademie

Kunst was in ons gezin een natuurlijk gegeven. Mijn jeugd bracht ik door tussen het antiek dat mijn vader verzamelde en de moderne, futuristische kunst die mijn moeder weefde en schilderde. Na de middelbare school studeerde ik kunstgeschiedenis aan de universiteit van Utrecht, afstudeerrichting ikonologie en kunsttheorie (cum laude) . Hierna gaf ik les op verschillende MBO’s en HBO’s. In mijn vrije tijd begon ik zelf ook te schilderen en tekenen. Zeker toen er kinderen kwamen wilde ik die mooie, lieve koppies vastleggen. In deze tijd werd de kiem gelegd voor mijn interesse in portretkunst.

Docenten

2006-2008 Wim Heeze (TSR Roden) leerde me basistechnieken van het schilderen en stimuleerde me enorm.

2013-2017 Ellis Veldstra (TSR Roden), leerde me de klassieke schilderwijze: het gronden van de doeken, het opbouwen van het palet, het bewust kiezen voor een bepaalde compositie, het maken van tonale onderschilderingen en het in verschillende lagen aanbrengen van de verf, waarbij precisie en de schwung van een ruige toets elkaar aanvullen.

2013-2015 boetseerlessen van Roy Greve. Zijn portretten zijn heel dicht op de huid van het model. Naast de architectuur van de kop richt hij zich ook op alle fijne rimpels en details en weet hij tegelijkertijd in de oppervlaktebewerking iets authentieks en stoers te bewaren.

2015 portretschilderlessen van Chrétien Goos (Noorder ateliers)

2016 portretschilderlessen van Dorien Kuiper (USVA)

2017 student aan de Foudgumse School in Noord Friesland. Dit is de kleinste en noordelijkste academie voor figuratieve schilderkunst. Op deze opleiding heb je les van een vaste docent, Peter van Houten, en tekenles van Cees  Booy, daarnaast zijn er om de twee weken lessen van verschillende gerenommeerde schilders zoals Dinie Bogaert, Marcel Duran, Margreet Boonstra, Ben Rikken, Niels Smits van Burgst, e.a.. Ik ervaar dit als zeer inspirerend.